CLEVR
8 juli 2020, last update 8 juli 2020

Interview medewerker Esther Vis

Wie is Esther?
Het meest blij word ik van het volgen van mijn nieuwsgierigheid om vanuit dat gevoel op ontdekkingstocht te gaan, nieuwe dingen te leren en deze kennis aan elkaar te verbinden en te delen. Ik ben dan ook een generalist in hart en nieren. Zo heb ik geschiedenis en gender studies gestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar ben ik op mijn 28e een carrière switch gestart waardoor ik nu in mijn eerste baan als developer werk bij Mansystems!

Ik woon in Hoogland met mijn twee katten, je vindt mij regelmatig in de boulderhal en ik zit vaak met mijn neus in de boeken.


Wat deed je voordat je in januari 2020 bij Mansystems begon?
Ik heb ruim anderhalf jaar in DierenPark Amersfoort gewerkt waar ik de organisatie van vele verschillende kanten heb leren kennen: van meelopen met de dierverzorging, het organiseren van evenementen, meeschrijven aan de RI&E voor de brandveiligheid van een parkeergarage tot het opzetten en uitvoeren van mijn eigen onderzoeksproject waar ik heb onderzocht hoe medewerkers (werken in) de organisatie beleefden.

Hoe dynamisch de omgeving van het dierenpark ook was, ik wilde graag op een ander vlak ervaring opdoen. Na een ontmoeting met Geke Rosier van RightBrains kwam ik in aanraking met de IT. Ik volgde vervolgens een cursus JavaScript en programmeren bleek ik zo leuk te vinden dat ik wist dat ik dit fulltime wilde gaan doen. Ik melde mij aan voor een bootcamp die mij in 11 weken tijd zou klaarstomen om als junior fullstack developer aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de bootcamp kwam ik in contact met Mansystems en na de kennismakingsgesprekken was ik super enthousiast om bij hen aan de slag te gaan!


Vertel eens over de eerste maand bij Mansystems. Wat is je opgevallen?
Wat ik heel mooi vind aan Mansystems is hetgeen dat het management je vertelt ook terug te horen is op de vloer. Er werden geen salespraatjes gehouden tijdens mijn sollicitatiegesprekken, iets dat je toch wel verwacht. Ze zeiden gewoon hoe het is, en dat is toevallig super positief en leuk 😉. Daarnaast heb ik ook bewondering voor de openheid op het gebied van de punten waar de organisatie nog in kan groeien, en dat ze hiervoor ook putten uit de ervaringsverhalen van de medewerkers.

 

Wat zijn je ambities voor de komende 5 jaar?
Haha, zal ik je stiekem vertellen dat ik dit een onmogelijke vraag vind om te beantwoorden? Er is nog zo veel dat ik zou willen doen! Ik wil mijn skills als developer verdiepen en uitbreiden, ik wil meer te weten komen over het connecten van technologie met haar sociale kant, ik ben benieuwd naar business en management… en halverwege de reis zal ik ongetwijfeld een vele nieuwe paden ontdekken waarvan ik niet kan wachten om ze te bewandelen.

Mansystems
As a Mendix Expert Partner, Mansystems supports and consults companies that strive to create applications using the low-code platform: Mendix. Mansystems is a Mendix Certified Support Partner, meaning users and developers can expect top tier support. The Mansystems systems academy conducts training, workshops and bootcamps to companies that aim to develop applications independently

No relevant post found

No relevant posts found