CLEVR
8 juli 2020, last update 8 juli 2020

Interview medewerkers Mansystems

Monique Schoumans
Bijna 5 jaar geleden ben ik bij Mansystems begonnen op de afdeling Finance als salarisadministrateur en medewerkster financiële administratie. Mijn eerste indruk was goed en bleek bij het juiste eind, want ik werk nog steeds met veel plezier voor en bij Mansystems.

Inmiddels heb ik buiten mijn eigen taken ook andere werkzaamheden gedaan en daar veel van geleerd. Ik heb o.a. meegeholpen op de HR-afdeling en de projectadministratie.

Kennis delen is altijd goed en doen we graag, elkaar helpen waar mogelijk. Het is niet ik maar wij bij Mansystems. Mijn motto is daarom, we zijn allemaal een stukje van de puzzel en we zijn dus ook allemaal nodig om de puzzel compleet te maken. Het maakt dus niet uit of je directeur, manager of kantinejuffrouw bent. Met zijn allen maken wij Mansystems voor wat het nu is, een fijne werkgever om voor te werken.

We willen de puzzel nog groter maken, ben jij het stukje wat bij ons past, solliciteer dan.

Joost Stapersma
"Bij Mansystems heb je de vrijheid om zelf initiatief te tonen"

Na mijn studie informatica aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik in 2004 begonnen als consultant bij Mansystems. Wat mij toen vooral opviel is de open bedrijfscultuur en de behulpzame collega's die altijd voor elkaar klaar staan. Bovendien kreeg ik vrijwel direct veel vrijheid om zelf oplossingen te bedenken en uit te voeren bij klantprojecten. Ik weet nog goed dat ik voor een van mijn eerste projecten als junior consultant 2 dagen per week met de trein naar een klant ging en daar samen met een ervaren business consultant een project deed. Tijdens het werken op locatie merkte ik al snel waarom het vak van consultant zo leuk is om te doen: je gaat zelf in gesprek met de klant, vertaalt wensen in technische oplossingen en implementeert deze vervolgens ook zelf. Als het eindresultaat dan het beoogde doel heeft gehaald of zelfs overstijgt dan geeft dat enorm veel voldoening.

Door de jaren heen heb ik veel projecten uitgevoerd en veranderingen gezien, waaronder de overstap naar low-code platform Mendix. Dit platform biedt voldoende mogelijkheden om in een relatief korte tijd vrijwel elke app of uitbreiding daarvan te realiseren. Echter, zoals in elk platform of programmeertaal ben je zelf verantwoordelijk voor het juiste gebruik ervan. Naast het realiseren van oplossingen voor klanten moet je als consultant ook rekening houden met zaken als gebruiksvriendelijkheid, styling, performance en beveiliging. Al met al maakt dit het werk altijd afwisselend en is er voor ieder wat wils. Gelukkig is de behulpzame cultuur binnen Mansystems onveranderd gebleven, dus er is altijd wel iemand die je kan helpen bij gebieden waar je zelf minder ervaren in bent.

Inmiddels ben ik al ruim 15 jaar en nog altijd met veel plezier werkzaam voor Mansystems. Als senior consultant doe ik nog altijd projecten voor klanten, maar daarnaast begeleid ik ook junior consultants en geef een workshop bij de Mansystems Academy waarbij ik opgedane kennis deel met anderen. Hoe lang ik dat nog met plezier zou kunnen volhouden? De tijd zal het leren, maar als de aankomende 15 jaar net zo worden als de afgelopen 15 jaar zijn geweest dan kan dat nog wel eens lang gaan duren!

Henriette Gresnich
“De klik was er gelijk, geen moment spijt gehad. Meedenken met de klant en dit omzetten in een gave applicatie is het leukste wat er is!”

Ik werk sinds 2 jaar bij Mansystems. In de bootcamp begonnen en na 7 weken als een echte “pro” als Mendix consultant de bootcamp uitgerold. Wat mij gelijk aantrok bij mijn sollicitatie was het enthousiasme en de klik die we hadden. Het Mansystems DNA. Bij Mansystems hebben ze vertrouwen in de medewerkers. Ik kan mijn eigen tijden indelen in overleg met de klant.

Wat ik zo leuk vind van dit werk is de afwisseling. Het meedenken met de klant, demo’s geven en niet te vergeten het ontwikkelen van de coolste applicaties. Ik ben echt trots op wat ik maak en hierdoor de klant goed kan bedienen.

Mansystems is een bedrijf wat continue aan het ontwikkelen is. Zo krijg je als medewerker veel mogelijkheden jezelf te blijven ontwikkelen d.m.v. bijscholing. Ik heb binnen 1 jaar mijn Advanced Mendix certificering gehaald en ben nu druk bezig mezelf te ontwikkelen tot Mendix Expert!

Jori van der Vorm
"De kracht van Mansystems zit in collegialiteit, vertrouwen en vrijheid."

Na het afronden van mijn biochemische opleiding besloot ik dat ik toch meer interesse had in de IT. Gezien de geringe IT kennis die ik had opgedaan tijdens mijn studie koos ik ervoor om de bootcamp te gaan doen van Mansystems. Er werd mij verteld dat de bootcamp een goede basis zou bieden om erna als Mendix consultant aan de slag te kunnen. Deze keuze was gelijk een schot in de roos! Na de bootcamp werd ik direct bij een klant geplaatst waar ik meer kennis en ervaring op kon doen. Het kwam een aantal keer voor dat ik in het diepe werd gegooid, wat ervoor zorgde dat ik in kortere tijd meer leerde door zelf op onderzoek uit te gaan. Dit gaf mij direct het gevoel dat Mansystems vertrouwen heeft in haar personeel en ze veel wilt laten leren en uitproberen.

Wat mij ook veel heeft geholpen is de collegialiteit binnen Mansystems, vanaf dag één werd er constant aandacht geschonken aan mij en andere nieuwe collega’s. Mocht er behoefte zijn aan hulp voor zowel werk als privé gerelateerde zaken dan staat er altijd wel iemand klaar voor je. Er is altijd wel iemand binnen het bedrijf die antwoord weet op je vragen en die ook wil beantwoorden. Dit is toch wel een van de sterkste kenmerken van Mansystems.

Verder is het fijne van het werk als consultant is dat je eigenlijk best vrij bent. Je kan je week inplannen hoe je wilt zolang je hier maar afspraken over maakt met de klant. Het komt geregeld voor dat ik later in de ochtend begin omdat ik het dan fijner vind om in de avond nog te werken. Zolang dit in overeenstemming is met de klant is dat nooit een probleem.

Al met al zijn er grotere stappen gezet in een jaar tijd dan ik had mogen verwachten. De verwachtingen voor de toekomst binnen Mansystems zijn dan ook groot en waar ik met veel plezier naar uit kijk!

Mansystems
As a Mendix Expert Partner, Mansystems supports and consults companies that strive to create applications using the low-code platform: Mendix. Mansystems is a Mendix Certified Support Partner, meaning users and developers can expect top tier support. The Mansystems systems academy conducts training, workshops and bootcamps to companies that aim to develop applications independently

No relevant post found

No relevant posts found